paardenstaart

Draag je altijd hetzelfde kapsel? Of hangt je haar maar langs je hoofd en heb je elke ochtend weer géén idee wat je ermee moet doen? Ze.nl geeft je 15 keer fijne inspiratie voor de mooiste hairdo's, mét stap-voor-stap-uitleg!Pak een lok aan de linkervoorkant van je haar en vlecht deze een stukje naar rechts in. Wanneer je zo'n beetje bij je oor bent aangekomen, ga je over in gewoon vlechten. Pak een elastiekje in je eigen haarkleur om dit vlechtje vast te maken. Vervolgens pak je de rest van je haar en maak je een mooie vlecht naar je rechterzijkant toe, met het kleine vlechtje dus verwerkt in de grote.


Een watervalvlecht lijkt moeilijker dan het is! Het lijkt hetzelfde als een invlecht, alleen gebruik je hier in feite maar twee plukken haar, die je steeds om elkaar heen draait. Een derde pluk laat je dan steeds tussen de twee andere vallen. Klik hier voor een duidelijke tutorial. Maak een watervalvlecht van de ene kant van je hoofd naar de andere en krul de plukken die onder de vlecht uit komen.


 
Dit kapsel kan bij iedereen met (half)lang haar - en het is ook nog supersimpel. Verdeel de voorkant van je haar in twee helften. Maak van beide helften een vlecht en zet beide vlechten met speldjes vast op je achterhoofd, richting het oor aan de andere kant. De uiteinden van de vlechtjes verstop je in de rest van je haar.
 

 
Dit kapsel is met name geschikt voor de dames met véél en lang haar. Verdeel je haar in twee helften (boven en onder) en maak een donutknot (klik hier voor een tutorial) van de bovenste helft. Zet deze zo hoog mogelijk vast op je hoofd. Van de onderste helft van je haar maak je ook weer twee helften, links en rechts. Draai de rechterhelft naar links om je donutknot heen en zet de pluk aan het eind vast met speldjes. Draai vervolgens de linkerhelft naar rechts om de knot heen en zet 'm op dezelfde manier vast.


 
Een staart met een twist! Pak aan de voorkant van je haar twee lange, grote plukken en maak er twee vlechten van. Vlecht de plukken ongeveer tot de helft, zet ze daarna even vast met klemmetjes op de voorkant van je hoofd. Maak vervolgens een paardenstaart, waarbij je een pluk aan de onderkant van je haar los laat hangen. Zorg dat de twee vlechten lang genoeg doorlopen, zodat je ze vast kan zetten tegen je paardenstaart. Het overige haar draai je om de staart heen. Om het geheel netjes af te maken, gebruik je de laatste pluk aan de onderkant van je haar. Deze draai je om de aanzet van de staart heen. Zorg dat je alle speldjes mooi verbergt. Om het geheel rustig te maken stijl je je paardenstaart.


 
Stijl je haar en maak een lage paardenstaart. Toupeer deze. Draai de pluk een paar keer rond en maak er een knotje van. Probeer de pluk lekker vaak rond te draaien, zodat er hier en daar wat plukjes uit de knot steken. Zet het knotje vast en laat aan de voorkant voorzichtig wat plukjes los hangen.


 
Voor deze staart heb je volume nodig aan de bovenkant van je haar! Doe dit door, na het wassen, een flinke dot mousse in (de bovenkant van) je haar te verdelen. Föhn je haar daarna terwijl je met je hoofd ondersteboven hangt. Is je haar droog en heb je nog niet genoeg volume, toupeer je haar dan hier en daar. Maak vervolgens een lage staart en trek voor het nonchalante effect wat plukjes uit de staart.

 
Deze tutorial lijkt moeilijker dan 'ie eigenlijk is. Verdeel je haar in twee delen door een scheiding van de bovenkant van je linkeroor naar de onderkant van je rechteroor te maken. Van het onderste gedeelte maak je een vlecht. Van de andere helft maak je een invlecht met maar twee plukken. Dit mag zo rommelig worden als je zelf wilt. Maak er daarna een staart van en wikkel de vlecht die je eerder maakte eromheen.


 
Maak weer een donutknot, maar laat dit keer twee lange plukken aan de onderkant van je haar los hangen. Deze draai je uiteindelijk om de donutknot heen. Ook kun je twee vlechtjes maken van wat grotere plukken en deze om de knot heen draaien.

 
Voor dit kapsel heb je twee haarbandjes nodig die helemaal rond lopen, bij voorkeur wat bredere, die gemaakt zijn van elastiek. Je doet één haarbandje in je haar en zorgt dat de voorkant wat 'gepoft' is. Het andere haarbandje doe je ook in je haar, maar dan over je complete haar heen. Zet 'm even vast op je voorhoofd, zodat 'ie niet uit je haar glijdt. De haren die onder het tweede haarbandje uitkomen, verdeel je in plukken. Draai de plukken rond en draai ze om het haarbandje heen, doe dit met iedere pluk. Zet tenslotte het tweede haarbandje 'vast' op dezelfde plek als het eerste en verstevig eventueel het hele kapsel met speldjes.